top of page

STRESS

BEDRIJF

Gezonde stress kan zorgen voor schwung op de werkvloer. Maar een te hoge dosis stress of te lang onder stress werken leidt tot gezondheidsproblemen.

De mindset in het bedrijf kan een belangrijk verschil maken in hoe medewerkers stress ervaren. Een growth mindset zorgt bij hen voor de kracht om kleine en grote veranderingen in gang te zetten en zo te werken aan een gezonde stressbalans. 

 

Lezing / infosessie

 

De bedrijfswereld vraagt vandaag heel wat flexibiliteit. Je moet inspelen op nieuwe innovaties en hoge eisen van klanten. Dat kan heel wat stress met zich meebrengen en  vraagt wat van je team. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een Growth Mindset beter met deze veranderende wereld en de stress die daarmee samen gaat omgaan. Tijdens deze lezing wordt hier dieper op ingegaan.

 

Duur: 1 – 2 uur.

Workshop

In een workshop gaan we dieper in op de impact van je mindset op stress.  We bekijken welke impact stress op de hersenen heeft. Hoe bepaalde denkpatronen ervoor zorgen dat we beter of minder goed met stress kunnen omgaan. Aan de hand van interactieve en creatieve werkvormen krijgen jullie tools en handvaten aangereikt om bepaalde denkpatronen te veranderen. Zo wordt het mogelijk om een ongezonde stress-situatie om te buigen naar een gezonde stressbalans.

Duur: 1 of 2 dagdelen.

Training / coachingstraject

 

Bij een trainings – of coachingstraject wordt binnen het bedrijf in verschillende sessies aan stress gewerkt.  Vanuit de Growth Mindset theorie van Carol Dweck bekijken we samen stap voor stap hoe ongezonde stress kan omgebogen worden naar en gezonde stressbalans. 

Tijdens een intakegesprek bespreken we de noden en vragen vanuit het bedrijf. Op basis daarvan wordt een traject samengesteld. Een traject kan zowel bestaan uit groepssessies als uit individuele coaching.

 

Duur: Afhankelijk van de vragen en noden. Wordt steeds per vraag bekeken

bottom of page