top of page
ilse.jpg

wie is ILSE

VANDE WALLe?

Ik startte na mijn studies maatschappelijk werk bij de dienst Slachtofferhulp. Daar begeleidde ik kinderen, jongeren en volwassenen die een trauma en/of een verlieservaring meemaakten.

 

Al snel koos ik er voor om niet enkel slachtoffers individueel te begeleiden. Ik gaf daarnaast vorming aan mensen die in aanraking komen met slachtoffers. Door mijn manier van training geven slaagde ik er steeds in om mensen te motiveren en te enthousiasmeren. Ik stond mee aan de wieg van de kinderwerking Slachtofferhulp in Vlaanderen. Door te werken als trainer aan verschillende Europese projecten hielp ik mee om kinderen uit de hoek van vergeten slachtoffers te halen in het grootste deel van Europa.

 

Mijn jarenlange expertise in het werken met jonge slachtoffers, nabestaanden en hun ouders vonden hun neerslag in twee boeken: “Kinderen helpen na een schokkende gebeurtenis. Praktische gids na een misdrijf of een plotseling overlijden.” (2003, uitgeverij Lannoo) en “Ik krijg het moeilijk uit mijn hoofd. Getuigenissen van kinderen, jongeren en hun ouders na een misdrijf of een plotseling overlijden.” (2013, uitgeverij Witsand).

 

In 2007 verhuisde ik samen met mijn gezin naar Londen. Op de school van mijn kinderen ontdekte ik de Growth Mindsettheorie van Carol Dweck. Ik was gebeten en verdiepte me verder in de theorie die stelt dat niet enkel onze talenten en vaardigheden zorgen voor succes, maar ook onze mindset. Om de mindset gedachte volledig te begrijpen volgde ik in Oxford een tweejarige opleiding cognitieve gedragstherapie. Terug in België vertaalde ik de Growth Mindsettheorie naar het Vlaamse Onderwijs. Dit deed ik samen met Marie Vandriessche, een goede vriendin en directrice van GVB Maarkedal.

 

Ik ben ervan overtuigd dat mensen op elk moment in hun leven het beste uit zichzelf kunnen halen. Ze kunnen de doelen die ze voor ogen hadden bereiken en zijn bij ingrijpende gebeurtenissen veerkrachtiger dan ze denken.
Vanuit die overtuiging richtte ik in 2017 mijn eigen praktijk op: Coaching Mindset. Hier bied ik workshops, lezingen, trainingen en coachingstrajecten aan rond de thema’s Growth Mindset, trauma, verlies en stress. Elke workshop of lezing is gebaseerd op de meest recente onderzoeken die ik vertaal naar de praktijk.

Het afgelopen jaar bereikte ik meer dan duizend mensen met lezingen en workshops rond de Growth Mindsettheorie. 

 

 

Relevante opleidingen en trainingen

 

  • Basis: Bachelor in Maatschappelijk werk

  • Cognitive Behaviour Therapy Course, Oxford Cognitive Therapy Centre

  • CBT with Children and Adolescents, Oxford Cognitive Therapy Centre

  • Trauma-focused CBT,

  • Trauma-focused CBT for children and young people with Post Traumatic stress, Anna Freud Centre London.

  • Kinder- en opvoedingscoach, Centrum Tea Adema Burgum, Nederland

  • Praktische pubercoach, Centrum Tea Adema Burgem, Nederland

  • Loopbaancoach, Your Coach, Gent

  • Stress- en burnout coach. Your Coach, Gent

bottom of page