top of page

GROWTH MINDSET

TEAM

Vandaag de dag krijg je als team veel veranderingen voorgeschoteld. Een reorganisatie. Nieuwe regelgeving die een grote impact heeft op het werk. Soms kan je weinig aan de situatie veranderen. Maar je kan als team wel je mindset veranderen om met een andere blik de realiteit aan te pakken. Een growth mindset onder je teamleden heeft veel voordelen. Hoe zet je de neuzen in dezelfde richting en moedig je zo’n mindset aan?

 

Lezing / infosessie

 

Onderzoek toont het aan.  Aan de basis van het een goedwerkend team, ligt het mentale welzijn van de teamleden.   Maak kennis met de Growth Mindset theorie van Carol Dweck. Welke mindset hebben jij en je teamleden? Je krijgt een aanzet om anders naar dingen te kijken. Zo zet je de eerste stappen naar een Growth mindset cultuur binnen je team.

 

Duur:  1 tot 2 uur

Workshop

Je duikt in de Growth Mindset theorie van Carol Dweck. Zo word je je bewust van jouw eigen mindset en die van je team en teamleden.  Hoe werken de hersenen? Hoe ga je om met falen en uitdagingen? Wat is de waarde van feedback? Met interactieve en creatieve werkvormen krijg je tools en handvaten aangereikt om van jouw team een Growth mindset team te maken.

 

Duur: 1 of 2 dagdelen (3 of 6 uren)

Training / coachingstraject

 

Tijdens een trainings – of coachingstraject bouw je stap voor stap aan een Growth Mindset cultuur in jouw team.  Je werkt verschillende weken of maanden rond de Mindset theorie van Carol Dweck. Zo worden teamleden zich niet alleen bewust van hun eigen mindset en groeimogelijkheden, maar ook van die van hun team.

Je gaat aan de slag met veranderingsprocessen en groeimogelijkheden. Bij een intakegesprek bespreken we uitgebreid hoe kan worden gewerkt en waar de focus zal liggen. 

 

Duur: Afhankelijk van de vragen en noden. Wordt steeds per vraag bekeken.

bottom of page